Prednosti velikog tima – Arkadia kao sigurna luka

Kada bi probali da sažmemo naših 16 godina postojanja i rada u jednu misao bila bi to bez sumnje da svi delimo i živimo istu viziju. Arkadia viziju. Ovo pouzdano znamo, duboko osećamo i odgovorno tvrdimo.

Ideja o maloj kreativnoj agenciji za organizaciju događaja bila je tek zametak te vizije.
Korak po korak, ne onim od sedam milja, već prvo malim, majušnim, maleckim. Pa onda polako, sve smelijim i većim. Dan su prolazili, meseci se nizali, dolazile su godine. I prolazile. Smenjivali su se uspesi i osmesi sa padanjem i ustajanjem. Od jedne priče do druge, rasli smo, učili, upoznavali ljude, predele, restorane, ugostitelje, muzičare, cvećare, tehničare i majstore svih vrsta, fela i profila. Ceo jedan univezum stvarali smo putovanjem ka horiziontu, tamo negde, tu, iza duge.

Od male porodične manufakturedošlo se danas do kompanije koju čini porodica koja se stvarala svih ovih godina. To je Arkadia familija 😉 koja broji 40 članova. Za sada.

Tokom tog vremena stasao je naš dragoceni tim za dekoraciju koji čine dizajneri, arhitekte,aranžeri, grafički dizajneri, montažeri. Tim zaluđenika za dekoraciju i zaljubljnika u estetiku, sposoban da izadje u susret svim izazovima i zahtevima klijenata,a kao i svi kreativni šašavci, uvek najbolje inspirisani kad im se da zadatak „ovo niko nije do sada radio“. Ovi što se „pale“ na provod,logistiku, brojke, predvidjanja i preciznost – to je naš tim za organizaciju. Taj pakleni osmerac je multitasking ekipa koja ima multidisciplinarni pristup zadatku „kako to sve da na kraju spakujemo“ . Svaki član tima stručan je i odgovoran za sprovođenje u delo jednog segmenta planova, želja,kao i rešavanja svih situacija koje moraju da se predvide. Zajedno oni čine mašineriju za sve i svašta što nam klijent stavi u zadatak. Dakle multipraktik. I to mercedes klasa.

Svaki novi klijent i novi događaj bio je nova priča u kojoj smo odmeravali snage. Sami sa sobom. Sebe smo gurali preko granice, isprobavali, izazivali se, testirali gde je granica. Kreativnosti, izdržljivosti, veštine, saradnje, razumevanja, nespavanja, suza, znoja i smeha. Gde je krajnja tačka posle koje više ne osećamo strast prema ovome što radimo. Gde je ivica sa koje ćemo pasti. Gde su poslednja vrata koja ćemo zatvoriti za sobom i reći da ne možemo i ne želimo više. U traganju za sopstevnim granicama, na putu od žute cigle pridruživala su nam se nova lica i srca ljudi koji su postajali tokom godina punopravni članovi Arkadia familije. Neki su u nama prepoznavali tu ludačku energiju i bili privučeni njome, a neke smo u traganju za srodnim dušama nalazili i pozivali ih da nam se pridruže na putu za Oz.

Za sve je to neophodno, pre svega, veliko iskustvo,mnošto događaja u prstima i nogama, poznavanje razlicitih veština. I strast da se sledi vizija. Jer samo tako ova familija traje i sve je čvršća. U ljubavi jednih prema drugima a svi zajedno prema poslu koji radimo. I tako iz priče u priču, iz događaja u događaj.

Poslednji koji nam je još jednom potvrdio koliko je porodica ono što je temelj svega dogodio se ovog leta, kada smo dobili zadatak da za samo 11 dana realizujemo vro zahtevan događaj na Belom Dvoru, sa sve složenom dekoracijom, specifičnim željama, posebnim protokolom. Uz naravno osnovni zahtev da se događaj organizuje pod vedrim nebom. Uz letnje odmore polovine Arkadia tima zadatak je izgledao kao „road to nowhere“. Ili da kažemo na srpskom, da platimo šta smo dužni pa da idemo. Svakom drugom 11 dana izgledalo bi kao neumesna šala ili „skrivena kamera“.

U našem slučaju to „radi“ malo drugačije. Ceo tim, i oni u kancelariji i oni po grčkim, crnogorskim i drugim plažama kreću u sinhronizaciju aktivnosti po modelu 24/7. I Arkadia karusel se zavrteo. Nikad više onlajna u tako kratkom vremenu jer ceo tim rešava svaki delić mozaika. Protokol, raspored sedenja, dekoracija, osvetljenje, dobavljači, rešavanje velike letnje temperature na lokaciji, uvezivanje i koordinacija, supervizija svake pojedinačne faze, sve ide paralelno na terenu i u projektnom planu bez popuštanja i opuštanja. Do kraja događaja i jutra koje je osvanulo, uz čestitke zadovoljnog klijenta koji je na spostvenom događaju uživao kao gost.

A mi smo još jedom proživeli ono što već odavno znamo – da je Arkadia familija sigurna luka u kojoj živimo našu viziju koja drugima stvara dragocene uspomene.

I tako. Putujemo dalje….

Želite da zajedno kreiramo nezaboravan utisak?

Budite slobodni da nam predstavite svoje ideje.